Odoo afbeelding en tekstblok

Jo Hermans

 Muziek is steeds de leidraad geweest in het leven van Jo Hermans (°1984). Reeds op jonge leeftijd begon hij verschillende muzikale genres te combineren: zo won hij de solistenprijs op de prestigieuze Nationale Brassband Kampioenschappen, maar bleef ook actief in de jazz-scene. Zo zette hij een cross-overproject op poten met zijn jazzkwartet en het Vlaams Radio Koor.

Hij behaalde zijn klassiek diploma aan het Conservatorium te Antwerpen, waarna hij naar het conservatorium van Amsterdam trok om daar zich te verdiepen in de jazz bij o.a. Jan Oosthof, Bert Joris en Ruud Breuls.

Zijn veelzijdigheid is zowel in de studio als live reeds een grote troef gebleken, zo kwamen er reeds mooie samenwerkingen tot stand met onder andere: het Metropole Orkest (NL), Brussels Jazz Orchestra, Clouseau, The Jay Horns, Balthazar, Raymond van het Groenewoud, Daan, Bart Peeters, Jef Neve, dEUS, .... Zijn andere passie is songwriting. In 2012 schreef hij in opdracht van Radio 1 (België) een nummer voor tv icoon Marcel Vanthilt. Vanaf dat moment begint hij in opdracht voor diverse artiesten te schrijven.

Sinds 2010 geeft Jo trompetles in de muziekacademie van Herentals en Borgerhout.