Odoo afbeelding en tekstblok

Madoka Nakamaru

Madoka Nakamaru werd in 1981 geboren in Japan. Met 3 jaar begon ze viool te spelen en ze werd meteen geboeid door de magische kwaliteiten van het instrument. Op jonge leeftijd stond ze al regelmatig op de planken in kamermuziekrecitals, begeleid door haar zus en andere muzikale partners. Zo verkende ze het muzikale repertoire van de 16e tot de 20e eeuw.

Haar uitvoering in 2005 van Mendelssohns vioolconcert met het Leipziger Kammerorchester in Japan werd alom geprezen. Toen ze met grootste onderscheiding haar diploma in moderne en barokviool had behaald aan de Tokyo University of the Arts, voerde haar sterke belangstelling voor barokmuziek haar naar België, om verder te studeren bij Sigiswald Kuijken aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar behaalde ze een Master in barokviool in 2009.

Tegenwoordig speelt ze mee in verschillende muziekensembles, en treedt ze vaak op als concertmeester voor live opvoeringen en de radio, cd- en tv-opnames in Europa en Japan. In kleinere bezettingen neemt ze deel aan verschillende unieke projecten zoals het Hildebrandt Consort, waar ze in een strijkersensemble de ziel van orgelmuziek overdraagt naar de viool in werken van Buxtehude tot Schumann, of aan samenwerkingsverbanden tussen het vioolsolorepertoire en euritmie met Rieko Hata.