Odoo afbeelding en tekstblok

Wouter Dekoninck

 Wouter Dekoninck concerteert internationaal als organist, klavecinist en improvisator en met eigen transcripties voor orgel. Hij studeerde orgel en klavecimbel aan het Lemmensinstituut en behaalde het specialisatiediploma met grootste onderscheiding. Hij is nu organist-titularis van het prachtige historische Penceler-orgel (1714) van de Leuvense St.-Geertruikerk. Met zijn transcripties geïnspireerd op voornamelijk klavier en orkestliteratuur, creëert hij een uitzonderlijk en door het publiek erg gewaardeerd repertoire, onder andere voor orgelsolo, (barok)orkest, zangers en voor kamermuzikale bezettingen. Het nieuwe oeuvre is meesterlijk gestoeld op een grondige studie van de compositorische principes van de oorspronkelijke componist en biedt zowel de musici als het publiek het genot van een uitdagend, onbekend, fris en fascinerend repertoire.

Hij is oprichter en artistiek leider van het ensemble Hildebrandt Consort, gespecialiseerd in de vertolking van Wouter Dekonincks transcripties gaande van renaissance, barok tot romantiek. Succesvolle producties met het Hildebrandt Consort zijn: [Bach]2 The Art of Transcription, Spirit of Händel, Tea with Mendelssohn & Coffee with Schumann en de Grosse Messe 1739 für Bach und Luther. Dekoninck richtte eveneens de concertreeks ‘Bach in Leuven’ op, waar hij met zijn ensemble passies, cantates en Bachs instrumentale muziek uitvoert. Hij is ook de bezieler van het ‘Internationaal orgelfestival St.-Geertrui’. Wouter Dekoninck verleent daarnaast zijn medewerking aan verschillende ensembles, waaronder het ensemble Utopia en in kamermuziekverband werkt hij nauw samen met violiste Madoka Nakamaru.

Hij is als orgel- en klavecimbelleraar verbonden aan de Servaisacademie te Halle, de academie van Sint-Agatha Berchem en de academie ‘Peter Benoit’ te Lennik.