Odoo afbeelding en tekstblok

Martin Schröder


 Martin Schröder, Gräfel ng (D) °1977, groeide op in Dortmund (D) en speelt al trompet sinds zijn negen jaar. Tijdens zijn schooljaren trad hij als trompettist bij het Überregionale Jugendorchester op in Engeland, Ierland, Scandinavië en Polen. Van 2000 tot 2005 studeerde Martin trompet en muziekpedagogie aan de Hochschule für Musik te Detmold (D) bij Dominik Stegemann en Fredrick Dweir. Van 2005 tot 2007 studeerde hij nog verder in Keulen (D) bij professor Nancy Gildner.

Met Cheb Hicham & le Groove Orchestre, een wereldmuziekorkest, speelde Martin Schröder concerten voor de Westdeutsche Rundfunk en waren ze het voorprogramma van de Algerijnse superstar Cheb Mami. Sinds 2004 maakt hij deel uit van het koperblazerskwintet Rhurblech als trompettist én arrangeur. Zowel met Rhurblech als met de organist Hans-André Stamm geeft hij regelmatig kerkconcerten. Met zijn piccolo trompet is hij een veelgevraagde solist voor concerten met cantates en oratoria in het Ruhrgebiet. In 2010 speelde hij Händels Music of the Royal Fireworks met de Seoul Classical Players in Zuid-Korea en in 2012 maakte hij als vervanger deel uit van de Mostly Philharmonic Orchestra Shows met de Koreaanse popsterren Insooni en Kim Bum Soo.

Martin is als leerkracht verbonden aan de muziekscholen van Soest, Iserlohn en Bochum (D). In de zomermaanden geeft hij regelmatig meestercursussen in Zuid-Korea.