Odoo afbeelding en tekstblok

Aurélien Fillion

 Aurélien Fillion, eclectisch muzikant en geboren in 1981, studeert blokfluit, orgel, kamermuziek en compositie aan de Conservatoria van Douai (F) en Rijsel (F). Hij vervolmaakt zich vervolgens gedurende een jaar aan de CNSMD (Het Nationaal Hoger Conservatorium van muziek en dans) te Parijs (F) in de klassen van compositie en van Renaissance-contrapunt.

Hij studeert eveneens orgel en improvisatie aan het Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie te Namen (B) waar hij met grote onderscheiding een master in pedagogie behaalde. Aurélien neemt ook actief deel aan verschillende stages en masterclasses.

Het is in 2000 dat hij aanvangt met componeren wat de weg opent naar een groot. Hij is laureaat bij de compositiewedstrijd voor orgel van Aristide Cavaillé-Coll (2011) voor zijn stuk Zooms.


Aurélien Fillion geeft les in de noordelijke regio van Frankrijk en treedt op als solist en in verschillende ensembles in festivals te Parijs (Notre-Dame, la Madeleine, La Trinité, …) doorheen Frankrijk en andere landen zoals België, Luxembourg, Duitsland, Finland,… Zijn repertoire loopt van de Middeleeuwse tot hedendaagse muziek.