Odoo afbeelding en tekstblok

Andrea Will


 Andrea Will studeerde uit aan de Hochschule für Musik te Keulen (D) bij Hans Martin Müller en aan de Folkwang-Hochschule te Essen (D) bij professor Matthias Rütters. Aan de Hochschule für Musik und Theater te Hamburg (D) studeerde ze nog cultuurmanagement.

Nadat Andrea verschillende jaren als plaatsvervangend solo uitiste bij de Hofer Symphoniker gewerkt heeft, is ze nu in Bonn (D) actief als freelance uitiste. Samen met Hans-André Stamm brengt ze het programma Orgelklang und Flötenzauber. Kamermuziek brengt ze met haar eigen uitenensemble RheinFlöten waarin uitisten uit de verschillende orkesten van Keulen en Bonn (Beethoven Orchester, Gürzenich- Orchester, WDR Sinfonieorchester) en enkele freelancers meespelen.

Als cultuurmanager werkt Andrea Will voor de Duitse Muziekraad waar ze bij kinderen de nieuwsgierigheid en de interesse voor de muziek wil stimuleren. Zo leidt ze al 12 jaar haar eigen vereniging Kinder ins Konzert! waarmee ze concerten en muziektheater op maat van kinderen organiseert.