The International Organ Festival Haarlem and Organroxx join hands!

Odoo afbeelding en tekstblok

Haarlem ∞ Organroxx

 Eén van de oudste orgelfestivals ter wereld gaat samenwerken met Organroxx, het dynamische, digitale platform voor de orgelliefhebber, organist en orgelbouwer.

Het Orgelfestival Haarlem bestaat al sinds 1951 en omvat de Zomeracademie voor Organisten en het prestigieuze Orgel Improvisatieconcours op het wereldberoemde Müller-orgel in de Grote of St.-Bavokerk en het Cavaillé-Coll-orgel in de Haarlemse Philharmonie. De acht geselecteerde deelnemers voor de competitie komen dit jaar uit Italië, Roemenië, Duitsland, Zwitserland en Nederland. 

Ruim 40 openbare concerten, masterclasses en lezingen belichten de rijke historie van het orgel én van vernieuwingen in de uitvoeringspraktijk. Naast het prestigieuze Orgel Improvisatieconcours biedt het programma een waaier aan concerten door orgelspecialisten als Olivier Latry, Ben van Oosten, Louis Robilliard, Leo van Doeselaar, Lorenzo Ghielmi, Bernhard Haas en Geerten Liefting (concourswinnaar uit 2016). Er zijn maar liefst 18 masterclasses van de Haarlemse Zomeracademie toegankelijk, o.a. over Sweelinck, Bach, 20e-eeuws orgelrepertoire en César Franck. 

Kijk voor het volledige programma op hun website.

Zoals heel de wereld naar Haarlem komt voor het festival, zo brengt Organroxx het festival naar heel de wereld. De wedstrijd en de belangrijkste concerten worden in het najaar 2018 dan ook integraal uitgezonden op Organroxx Radio!Foto: Peter Ouwerkerk links, Nico Declerck rechts