Programma mei

een overzicht

Lieve luisteraar, 

Hier vindt u een beknopt overzicht van de programmatie voor de maand mei. Zoals u ziet is er weer heel wat te beleven op Organroxx Radio. Geniet ervan!

  Nieuwe opnames

  Niet te missen!

  Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

  Elke dinsdag Oehms Classics!

  Het Duitse label Oehms Classics herbergt heel wat bijzondere organisten: Hansjörg Albrecht, Joseph Kelemen, Harald Feller, Iveta Apkalna, ...

  Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

  Elke zaterdag kiest u!

  Ondertussen is er in onze online bibliotheek al keuze uit 3.418 albums ofwel 54.725 tracks! Zoek op organist, album, compositie, orgel, ... en reserveer voor uitzending.

  Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

  31 05 Pinksteren

  Komm, Gott Schöpfer, Heiliger Geist - Veni creator spiritus - Liebster Jesu, wir sind hier - Herr Jesu Christ, dich zu uns wend - In Festo Pentecostes, ...

  Nu aan voorintekenprijs in de Webshop!

  Verwen u zelf en ondersteun tegelijkertijd Organroxx Radio.

  Na de restauratie in 2013 van het monumentale Pels orgel in de Sint-Katharinakerk te Hoogstraten groeide vrij snel het idee om dit prachtinstrument vast te leggen in een originele opname. Gunnar Idenstam, die het herinspelingsconcert verzorgd had, kwam zelf met het idee om een intiem portret te schilderen van dit kleurrijke instrument aangevuld met het Duitse DoubleBeats. Ze hadden samen net in de Berlijnse Philharmonie geconcerteerd en er was onmiddellijk een leuke klik tussen hun drieën. 

  Deze opname is het resultaat van twee nachten improviseren rond thema’s die Gunnar had meegebracht en die evolueerden tot een “gothic” verhaal waarbij de ruïnes van de laatgotische Sint-Katharinakerk die in 1944 door de wegtrekkende Duitse troepen werd gedynamiteerd als uitgangspunt diende. 

  Het eindresultaat is een filmische betovering waarbij de haast ongrijpbare virtuositeit van Gunnar zich poëtisch nestelt in de meeslepende groove van DoubleBeats. Laat uw fantasie de vrije loop en geniet van deze magische klankenwerveling. 

  Niet twijfelen maar doen!

  Odoo tekst en afbeelding blok

  01 Gothic Stories 02 Between the Lines 03 The Mystery Rider 04 Dream Invasion 05 Elfs 06 The Snake 07 Zarabande 08 Dark Beaches 09 Bells in the Night 10 Melody 11 Oh, Blessed Relief

  Gunnar Idenstam & DoubleBeats op het monumentale Pels orgel Hoogstraten

  Voorintekenprijs tot en met 31 mei 2020, levering 1 juni 2020

  Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

  Gunnar Idenstam

  Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

  DoubleBeats: Lukas Böhm & Ni Fan