Programma juni

een overzicht

Lieve luisteraar, 

Hier vindt u een beknopt overzicht van de programmatie voor de maand juni. Zoals u ziet is er weer heel wat te beleven op Organroxx Radio. Geniet ervan!

1-2-3 nieuws

 
 

1 Gothic Stories

De Zweedse concertorganist Gunnar Idenstam laat het door Verschueren Orgelbouw gerenoveerde Pels orgel uit 1961 in Hoogstraten op een originele manier tot leven komen samen met het Berlijnse percussieduo DoubleBeats.

Deze opname is het resultaat van twee nachten improviseren rond thema’s die Gunnar had meegebracht en die evolueerden tot een “gothic” verhaal waarbij de ruïnes van de laatgotische Sint-Katharinakerk die in 1944 door de wegtrekkende Duitse troepen werd gedynamiteerd als uitgangspunt diende. 

Het eindresultaat is een filmische betovering waarbij de haast ongrijpbare virtuositeit van Gunnar zich poëtisch nestelt in de meeslepende groove van DoubleBeats. Laat uw fantasie de vrije loop en geniet van deze magische klankenwerveling.

Luister en bestel, tot eind mei nog aan -33%

2 ECHO

Organroxx gaat samenwerken met de Europese organisatie ECHO, wat staat voor European Cities of Historical Organs. Dit is een samenwerkingsverband tussen Alkmaar (NL), Brussel (B), Freiberg (D), Fribourg (CH), Innsbruck (A), Mafra (PT), Toulouse (F), Treviso (I) en Trondheim (N).

Zo zal er elke maand een ECHO playlist worden samengesteld met de fantastische instrumenten die in die 9 steden staan: Van Hagerbeer/Schnitger, Gottfried Silbermann, Aristide Cavaillé-Coll, Eugène Puget, Gaetano Callido, Fratelli Serassi, Wagner, ...

Voorts mag u zich ook verwachten aan live concerten!

3 Ontdek de jonge generatie in Rusland

Dankzij een fijne samenwerking met de Russische organist en componist Marina Voinova, assistent prof aan het Tchaikovsky Conservatorium te Moskou, presenteert Organroxx u niet minder dan 36 Russische organisten gespreid over twee dagen.

Uiteraard begint de tweedaagse op 12 juni, de nationale feestdag in Rusland!

Geniet mee van het jonge geweld en ontdek mee de concertorganisten van morgen die zonder twijfel Europa zullen doorkruisen.


  Nieuwe opnames

  Niet te missen!

  Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

  Lawo Classics

  Op vrijdag staat het Noorse label "Lawo Classics" centraal met organisten als Kåre Nordstoga, Magne H. Draagen, Anders Eidsten Dahl, Halgeir Schiager, ...

  Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

  ECHO

  Organroxx gaat nauw samenwerken met ECHO: 9 Europese steden met historisch waardevolle orgels. U mag zich verwachten aan fantastische opnames.

  Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

  Ontdek Rusland!

  Dankzij een fijne samenwerking met Marina Voinova kan Organroxx u Russische organisten laten ontdekken en dat op hun nationale feestdag, 12 juni.