Programma juli

een overzicht

Lieve luisteraar, 

Hier vindt u een beknopt overzicht van de programmatie voor de maand juli. Zoals u ziet is er weer heel wat te beleven op Organroxx Radio. Geniet ervan!

1-2-3 nieuws

Save the date!

De eerste Belgian Organ Competition gaat door op 2 en 3 juli 2021 in de Sint-Pieterskerk te Turnhout op het prachtige 1662 Le Royer/1997 Joris Potvlieghe orgel. 

Hoewel het een wedstrijd is, ligt het accent op ontmoeting en verbroedering. Tijdens de ontmoetingsdag en de wedstrijd worden de relaties voor de toekomst gesmeed. De beste garantie om het orgel een plaats te geven in de 21ste eeuw.

Deze eerste editie richt zich tot alle niet-professionele organisten die nog steeds les volgen en is opgedeeld in 4 categorieën: geboren in 2013-2009, 2008-2006, 2005 of eerder en tenslotte conservatoriumstudenten.

De jury bestaat uit Bart Jacobs, Cindy Castillo en Aart Bergwerff met mezelf als voorzitter.

Kortom opnieuw een evenement om niet te missen. Save the date!


www.belgianorgancompetition.com 

Sinds juli 2017 meer dan 4.000.000 log ins

Iedere keer als iemand luistert naar Organroxx Radio spreken we over een log in. Voor alle duidelijkheid, als ik zelf luister worden mijn log ins niet mee in de statistieken opgenomen.

Die 4 miljoen log ins kwamen uit 207 landen met als top 5 nog steeds: 1 Nederland, 2 Duitsland, 3 Verenigde Staten, 4 België en 5 Frankrijk.

De Finnen luisteren gemiddeld het langst, zo een 49 minuten. 

Op naar de 5 miljoen!


Schenking van meer dan 4.000 orgelcd's

Jean Ferrard, ere-professor orgel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en intensief cd verzamelaar sinds de jaren 80, heeft zijn volledige collectie van meer dan 4.000 orgelcd's aan Organroxx Radio geschonken. Hartelijk dank Jean!

Dankzij die gulle schenking is de Organroxx bibliotheek uitgegroeid tot niet minder dan 10.000 albums waarvan er al 3.701 online staan.

En nu nog sorteren, inventariseren, rippen en invoeren in de Organroxx database... laat de zomer maar komen!

  Nieuwe opnames

  Niet te missen!

  Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

  4 nationale feestdagen

  Zowel Canada, de VS, Frankrijk als België vieren hun nationale feestdag in juli. Aangepaste playlists zorgen voor de feestelijkheid.

  Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

  Organum Classics

  Op maandag staat het Duitse label "Organum Classics" centraal met organisten als Anna Pikulska, Helmut Deutsch, Kensuke Ohira, ...

  Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

  Flentrop Orgelbouw

  Za 18 juli om 14u houdt Flentrop Orgelbouw een opendag via een YouTube livestream rond het nieuwe orgel voor het Royal Birmingham Conservatoire. Info

  Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

  ECHO

  Op za 25 juli geniet u dan weer van de historische orgelpracht uit de 9 steden die samen ECHO vormen. Een bijzonder leuke playlist om samen te stellen!

   Nieuw in de Organroxx Webshop!
   Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen
   info

   Organist en componist Olesya Rostovskaya is de drijvende kracht achter dit jonge Letse label. Enkel als download beschikbaar.

   Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen
   info

   Christian-Markus Raiser speelt Duitse orgelmuziek van C.P.E.Bach via Karl Hoyer tot en met Reger op een nieuw orgel van Lenter Orgelbau [II P 22].

   Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen
   info

   De legendarische opnames van de Franse organist Louis Thiry, blind en niet eens beschikkend over al zijn vingers, zijn opnieuw uitgegeven door La Dolce Volta.

   Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen
   info

   Hoog kwalitatief vinyl is zodanig in opmars dat de laatste opname uit de Notre-Dame te Parijs met Olivier Latry nu ook op 2 lp's beschikbaar is.