Ondersteun mee de orgels van de Notre-Dame.

Te belangrijk om niets te doen

Odoo afbeelding en tekstblok

Er bestaat geen twijfel dat beide orgels van de Notre-Dame zwaar beschadigd zullen zijn na de huiverwekkende brand van afgelopen 15 april.

Het grote orgel is vooral bekend door de nieuwbouw van Aristide Cavaillé-Coll in 1868 met hergebruik van bestaand materiaal (François Thierry 1733 en Claude François Clicquot 1788). Na de laatste restauratie van Bertrand Cattiaux en Pascal Quorin in 2014 telt het orgel 110 registers verdeeld over 5 manualen en pedaal. Louis Vierne was hier maar liefst 37 jaar organists-titularis!

Daarnaast was er ook een koororgel door Joseph Merklin gebouwd in 1865. In 1969 bouwde Robert Boisseau een volledig nieuw orgel in de bestaande kast met 29 registers verdeeld over 2 manualen en pedaal.


Organroxx kan en wil niet stil zitten maar bijdragen tot de restauratie van de beide orgels. Het Franse label "La Dolce Volta" maakte nog maar net de laatste opname met Olivier Latry aan het grote orgel. Deze opname met muziek van de grootmeester J.S.Bach is te koop in de Organroxx webshop. De integrale opbrengst zal Organroxx doorstorten ten voordele van beide orgels!

 
 

De laatste video

De laatste video met Olivier Latry die Bach's bekende Toccata en fuga in re klein speelt en met indrukwekkende drone-shots van het interieur. Hopelijk komt al dit moois ooit terug. Help Organroxx mee helpen.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen