Odoo afbeelding en tekstblok

Christophe Guida

Christophe Guida, een internationaal gerenommeerd artiest, werd geboren in 1982 in Marseille. Op 11-jarige leeftijd vervoegde hij Annick Chevalier's orgelklas aan de CNR in Marseille, waar hij de eerste orgel- en improvisatieprijs won. Hij vervolmaakte zich vervolgens bij Marie-Louise Langlais aan de CNR van Parijs en Olivier Vernet aan de Rainier III Academie van Monaco. Daarnaast studeerde hij clavecimbel en basso continuo bij Brigitte Haudebourg. Op 22-jarige leeftijd werd hij benoemd tot organist-titularis van de Basiliek van het Heilig Hart van Marseille.

In 2009 nam hij als wereldpremière de orgelwerken op van Mikaël Tariverdiev voor het Hortus-label. Bij deze gelegenheid is hij de gast van Gaëlle Le Gallic in de show "Hun eerste cd" op France Musique. Deze erkenning opent een internationale carrière in Rusland, Duitsland, Italië (Mondovì Academia Montis Regalis, Rome, Novara ...), Cyprus (Jerusalem Festival), België en Canada. Hij was onlangs te horen in het Alfredo Kraus Auditorium (Las Palmas de Gran Canaria) en ook op de orgels van Albi, Saint-Malo, Roquevaire, Bordeaux, Tours, Marseille, Fréjus, Monteux, Saint-Maximin Alpe d'Huez, Megève , Embrun, Carcassonne, Narbonne, Saint Etienne de Baïgorry, ... 

In Parijs improviseerde hij naast zijn barokke, romantische en hedendaagse programma's op de orgels van de Notre-Dame de Paris, de Madeleine, Saint Germain des Pres, Saint Clotilde ...

Christophe Guida werkt regelmatig samen met het koor Bouches-du-Rhône. Erkend als een bevoorrechte tolk van Franse muziek, vertolkt hij regelmatig Poulenc's Concerto, Maurice Duruflé's Requiem, de orgelmissen van Léo Delibes en Louis Vierne.

De hedendaagse componist Tarik Benouarka heeft zijn oratorium "De legende van Nere" aan hem opgedragen en Christophe heeft het dan ook opgenomen in zijn Basiliek van het Heilig Hart te Marseille.

Christophe Guida is verliefd op het orgel en probeert dit instrument bekend te maken en te "ontstoffen" door het te associëren met onverwachte muzikale genres zoals electro, jazz of pop.

Hij werkt ook samen met de sublieme Franse zanger en songwriter Malvina Meinier.

 
 


 
 

Programma's

Orgel solo

Orgel & hobo met Heloïse Gaillard van het Amarylis Ensemble

Orgel & fagot met Jean-Philippe Irarcane

Orgel & Electronics met Malvina Meinier

info, beschikbaarheid en boekingen

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen
Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen